Сивохо запропонував позбутися від штампів «сепари-укри»

11:17, 15.11.2019
Сивохо запропонував позбутися від штампів «сепари-укри»

Радник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Сивохо запропонував "ментально" повертати жителів непідконтрольної уряду частини Донбасу, зокрема, відмовитись від штампів "свої-чужі, сепари-укри".

 

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

 

"Лінія дотику. Тільки так вона повинна називатися. Як відновити порушені права людей, розірвані зв'язки і втрачену довіру?.. Неможливо повернути території без людей. А ось повернути людей ментально необхідно вже зараз, навіть поки території не повернуто під контроль України", - зазначив Ствохо.

 

На його думку, для цього нам потрібно, зокрема, "повернути людям похилого віку пенсії; знайти спосіб, як компенсувати збитки щодо зруйнованого і втраченого житла через збройний конфлікт на Донбасі; 140 000 дітей, які народилися на непідконтрольній території (Донбас і Крим), повинні отримати українські документи; спростити порядок перетину КПВВ і створити нормальні людські умови на пропускних пунктах; змінити інформаційну політику. Позбутися штампів "свої-чужі, сепари-укри".

 

"Ми - українці! Наша мета - це діалог, примирення людей, а не розпалювання конфлікту, як це робила стара влада... Я і моя команда вже займаємося розробкою нової гуманітарної політики на Донбасі", - додав він.

 

Як повідомляла УМ, Сивохо отримав посаду радника секретаря РНБО в кінці жовтня.