Україна готова завтра почати розведення сил у Петрівському

14:37, 07.11.2019
Україна готова завтра почати розведення сил у Петрівському

Українська сторона готова розпочати розведення сил та засобів у районі сіл Петрівського та Богданівки Волноваського району Донецької області у п'ятницю, 8 листопада, зважаючи на дотримання режиму тиші на ділянці розведення протягом обумовленого періоду.

 

Про це повідомив керівник прес-центру Операції об'єднаних сил Андрій Агєєв.

 

"Сьогодні закінчується сьома доба (дотримання режиму тиші - ред), сьогодні ми повідомили ОБСЄ через Міністерство закордонних справ про те, що ми готові (до розведення сил та засобів - ред). Від МЗС надійде підтвердження і, сподіваюся, що завтра о 12:00 все пройде за планом", - сказав Агєєв у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

 

Він наголосив, що українська сторона готова до початку практичного етапу процесу розведення сил та засобів на ділянці №3 у районі Петрівського та Богданівки Донецької області 8 листопада з 12:00.

 

"Нині у районі ділянки №3 спостерігається тиша, що дає можливість сподіватися на те, що завтра відведення відбудеться за планом. Тобто найголовніша, найнеобхідніша передумова проведення розведення на цій ділянці, як зокрема і на інших ділянках, - дотримання режиму тиші протягом семи діб із двох сторін", - зазначив Агєєв.

 

Розведення сил та засобів уже відбулося на двох ділянках - №1 у районі смт Станиці Луганської та №2 у районі м. Золотого Луганської області. Українська сторона раніше заявляла готовність приступити до розведення сил на ділянці Богданівка-Петрівське за умови відсутності обстрілів протягом семи діб.