Актриса з Росії Маргарита Аброськіна отримала відмову у в'їзді до України

14:25, 06.11.2019
Актриса з Росії Маргарита Аброськіна отримала відмову у в'їзді до України

Маргарита Аброськіна

Через незаконні поїздки до окупованого Криму на 3 роки "закрили" кордон України актрисі з Росії Маргариті Аброськіній.
 
 
"В аеропорту "Бориспіль" серед пасажирів рейсу з Мінська прикордонники виявили правопорушницю українського законодавства. Нею виявилася громадянка Росії - актриса, яка прилетіла в Україну на зйомки. Однак з’ясувалося, що у 2018 році росіянка незаконно відвідувала окупований її країною Кримський півострів. За порушення вимог українського законодавства актрисі заборонили в’їзд в Україну на 3 роки. З відповідним штампом у документі вона вилетіла зворотним рейсом у Білорусь", - йдеться в повідомленні.
 
Прикордонники традиційно не називають ім’я персони нон-грата, але за даними ЗМІ, йдеться про 25-річну актрису серіалів Маргариту Аброськіну.
 
 
Прикордонники зазначають, що загалом з початку року виявили понад 5 тисяч фактів порушення особами порядку в’їзду/виїзду з/до тимчасово окупованих територій. За це порушення (за ст.204-2 КУпАП) складено 4 251 адмінпротокол.  
 
Крім того, за це правопорушення 1314 іноземцям відмовлено у перетинанні державного кордону, а стосовно майже 915 - прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну.
 
Також від початку року заборону в’їзду в Україну отримали 43 іноземці з числа діячів культури та мистецтва.
 
Як писала "УМ", поп-співачка Наталія Корольова з Росії, якій у 2016 році заборонили в'їзд до України, направила лист президенту Володимиру Зеленському з проханням скасувати заборону, яку назвала "абсурдною".