Фотокореспондент Макс Левін отримав відмову в акредитації в зону ООС

12:19, 06.11.2019
Фотокореспондент Макс Левін отримав відмову в акредитації в зону ООС

Макс Левін (кадр "Громадського")

Штаб Операції об'єднаних сил відмовив в акредитації в зону ООС фотокореспонденту LB.ua Максу Левіну. Причиною, як стало відомо, з відповіді штабу ООС, - стало порушення правил роботи в зоні ООС. Що саме порушив Макс Левін і коли, не повідомляється.
 
"Я 5 років чекав, після Щастя, Лисичанська, Попасної, Іловайська, Дебальцево, Широкіно, Гранітного, Троїцького, Авдіївки або будь-якої точки "сірої зони" мали б забрати акредитацію, чого уж там. Ми ж там "незаконно" були", - написав Макс Левін у Фейсбуку.
 
Також, на його думку, таке рішення може бути пов'язано з подіями в Золотому.
 

"Чекаю офіційного листа з причинами відмови, оскільки в Золотому я НЕ був на позиціях військових і НЕ знімав їх", - додав фотокореспондент.
 
Відомо, що Макс Левін в останні п'ять років постійно їздив на Донбас, в зону проведення ООС. І раніше проблем з акредитацією, за його словами, не було. Також Макс разом з іншим фотографом Маркіяном Лисейко є творцями проекту Afterilovaisk - про українських військових, які пройшли Іловайский котел.
 
"Слів немає просто, одні вирази. Макс пройшов Іловайськ - дивом залишився живий після трьох обстрілів там. У зоні АТО йому знайома кожна купина - їздить туди практично кожен місяць (а буває, що і щотижня) всі ці роки. Сміливо можна сказати, що він - один з кращих репортерів по цій темі. І ось на тобі, здрастє ((
Їхав в Петровське з колегами - розвернули. Дуже зла", - прокоментувала шеф-редактор видання Соня Кошкіна.