Лавров похвалив Зеленського за розведення військ у Золотому

17:48, 31.10.2019
Лавров похвалив Зеленського за розведення військ у Золотому

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

У Росії оцінили початок розведення військ в Золотому на Донбасі.
 
Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передають російські ЗМІ.
 
"У Станиці Луганській розведення нехай не відразу і непросто, але відбулося. Почалося розведення сил і засобів в Золотому", - сказав він.
 
Також Лавров у дусі пропаганди Кремля заявив, що "національні батальйони, так звані добровільні, де ультрарадикали зібралися, заявляють, що вони нікуди не підуть і не будуть випускати Збройні сили України, але ми сподіваємося, що президент Зеленський як верховний головнокомандувач забезпечить виконання своїх наказів", - заявив Лавров.
 
Відомо, що в четвер Лавров зустрічався з генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером.
 
За словами Лаврова, раніше в Росії складалося враження, що нібито колишній президент України Петро Порошенко "хоче не розводити сили і засоби, а "розводити" світове співтовариство", коли він озвучував різні "штучні причини", які відсували розведення.
 
Лавров зазначив, що з приходом до влади Зеленського ситуація дійсно змінилася, і зараз вони "рухаються в правильному напрямку".
 
За словами міністра закордонних справ Росії, вони хочуть добитися розведення сил і засобів по всій лінії зіткнення і припинити порушення режиму припинення вогню.
 

Як повідомляла "УМ", у штабі ООС офіційно підтвердили початок відведення військ у Золотому на Донбасі. Процес розведення військ поблизу Золотого триватиме протягом 3 днів, заявили в штабі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хоче повертати окупований Донбас в три етапи

 

Водночас добровольці, які там перебувають, заявили, що необхідні для цього умови так і не були виконані.

 

У штабі ООС підтвердили, що по Золотому-4 стріляли за день до розведення сил.

 

А місія ОБСЄ зафіксувала у понеділок порушення режиму припинення вогню за кілька кілометрів від ділянки розведення сил в районі Петрівського на Донеччині.
 
Розведення сил у Петрівському на Донбасі планується 4 листопада за умови, якщо протягом тижня там зберігатиметься тиша - про це повідомив президент Володимир Зеленський.
 
28 жовтня 2019 року, в районі проведення операції Об’єднаних сил, наказом Командувача об’єднаних сил введено режим "ЖОВТИЙ".