Аваков: Сил поліції достатньо, аби забезпечити безпеку у Золотому

17:49, 29.10.2019
Аваков: Сил поліції достатньо, аби забезпечити безпеку у Золотому

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що ситуація у Золотому Луганської області, де розпочали розведення сил та засобів, спокійна знаходиться під контролем українських правоохоронців.

 

За його словами, у Золотому цілодобово працюють посилені нацгвардійцями патрулі Національної поліції, а також працюють поліцейські центри надання допомоги громадянам.

 

"У МВС вистачає сил та засобів для забезпечення публічної безпеки. У випадку порушення противником домовленостей про розведення військ, у МВС вистачить сил та засобів вчасно і адекватно відреагувати на загрозу", — цитує прес-служба МВС заяву Авакова.

 

Раніше Аваков заявив, що добровольці в Золотому здали зброю і не порушували закон. 

 

"Це громадяни України, які вирішили там перебувати, і вони там знаходяться, нічого не порушуючи на цей момент. Ніяких конфліктів немає, наскільки я знаю. Я вранці розмовляв", - сказав Аваков.

 

Міністр також повідомив, що остерігається провокацій, але є речі, які не порушуватиме "справжній патріот України". "Порядок речей такий: ця територія оголошена "жовтою зоною" і там не можуть перебувати люди зі зброєю. Ці патріоти, які там знаходяться, виконали вимоги і вивезли зброю", - наголосив він.

 

Глава МВС додав, що добровольці в Золотому стояли там з власною легальною мисливською зброєю.

 

"Стояли! Не порушуючи нічого, оскільки там не було оголошено "жовтої зони ". Зараз там оголошено "жовту зону" і була вимога здати зброю. Вони її здали і як громадяни України можуть перебувати там абсолютно легально", - сказав він.

 

Як повідомляла УМ, у штабі Операції Об'єднаних сил офіційно підтвердили початок відведення військ на Донбасі біля селища Золоте.

 

Водночас добровольці, які там перебувають, заявили, що необхідні для цього умови так і не були виконані.