Зеленський не знає, яким буде закон про особливий статус Донбасу

19:57, 23.10.2019
Зеленський не знає, яким буде закон про особливий статус Донбасу

Президент Володимир Зеленський каже, що знатиме, яким буде закон про особливий статус окупованих територій Донбасу, лише після обговорення з "нормандською четвіркою" і суспільством.

 

Про це він заявив в інтерв’ю виданню "Сьогодні".

 

"Який він буде – це я вже повторююсь, але це правда, – який він буде далі, закон про особливий статус, ми не знаємо. Ми готові обговорювати ці питання і в "нормандському форматі", та готові обговорювати умови цього закону про особливий статус із суспільством, поки його не проголосуємо... Поки за нього не проголосують законно обрані депутати у Верховній Раді, поки вони за нього не проголосують – про те, чого ще немає, – закону не буде", - сказав Зеленський.

 

Він знову заявив про те, що "капітуляції не буде" і "зраджувати Україну ніхто не стане".

 

"Всі розуміють, що ніхто не здаватиме території, і ніхто не хоче, щоб було у нас Придністров'я. Нехай не ображаються наші молдавські колеги, такий приклад я навів, але – без дипломатії не можна вирішити це питання. Без розмови не можна вирішити це питання. Без обговорення будь-яких умов не можна вирішити це питання. Без припинення вогню не можна вирішити це питання. Без зустрічей не можна вирішити це питання", - заявив президент.