Сліпачук: Вибори в ОРДЛО можуть мати трагічні наслідки для державності України

14:16, 18.10.2019
Сліпачук: Вибори в ОРДЛО можуть мати трагічні наслідки для державності України

Вибори у окремих районах Донецької і Луганської областей можуть мати трагічні наслідки для державності і єдності українського народу.

 

Про це інтерв’ю ВВС Україна заявила ексголова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

 

"Якщо вибори на Донбасі лише підсилять кризу, яка вже у нас існує, я думаю, що цього в жодному разі робити не потрібно. Тому що навіть до вироблення юридичних механізмів повинно бути суспільне розуміння необхідності цих виборів. Перш за все, для того, щоб їх результат був прийнятий. У Києві, Львові, Дніпрі, Харкові - будь-де. Щоб люди зрозуміли, що, по-перше, так, вибори потрібні. По-друге, що ми сприймаємо той результат, який буде. І особи, які там опиняться, які будуть відповідати за позицію місцевої влади, будуть визнані нами. Тому що інакше це буде наступний рівень конфлікту", - зазначила Сліпачук.


За її словами, потрібно спочатку досягти суспільного розуміння необхідності і прийнятності цієї процедури – а це важливо, щоб державність не втрачалася.

 

"Вона вже послаблена усіма останніми трагічними явищами як з точки зору державності, так і для кожного з нас особисто. Тому що у кожного з нас є люди, які чи загинули чи отримали поранення, які лишилися без свого житла, без розуміння, що їм робити.


Ми розуміємо, що в нашій країні є дуже суттєва кількість людей, у яких посттравматичний синдром, з якими ніхто не працює. І що це все - підстави для здійснення маніпулятивного впливу під час виборчих процедур. Якщо ви мене спитаєте, чи потрібні нам маніпулятивні вибори, я вважаю, що ні, тому що результат таких виборів може бути дуже трагічним для державності та єдності нашого народу", - додала ексголова ЦВК.