На Майдані вимагають відставки Андрія Богдана

18:48, 14.10.2019
На Майдані вимагають відставки Андрія Богдана

Кілька тисяч учасників акції "Ні капітуляції" зібралися на Майдані Незалежності у Києві.

 

Про це повідомляє Укрінформ.

 

Зараз на Майдані Незалежності зібралося кілька тисяч активістів, які стоять на площі Майдану та вздовж вулиці Інститутської. Активісти вигукують слова подяки українським ветеранам та виступають проти капітуляції.

 

Раніше ветерани колоною пройшлися ходою по бульвару Шевченка, Хрещатику до Майдану Незалежності.

 

Активісти озвучили основні вимоги до Президента Володимира Зеленського. Зокрема, це заборона впровадження особливого статусу для ОРДЛО чи будь-яких інших регіонів України; заборона впровадження амністії для бойовиків так званих ДНР і ЛНР; заборона відведення українських військ від лінії розмежування; заборона будь-яких недержавних воєнізованих формувань, зокрема народних міліцій на території ОРДЛО і заборона проведення виборів до будь-яких органів влади чи самоврядування на території так званих «ДНР» і «ЛНР» до отримання повного контролю по усій довжині україно-російського кордону.

 

Крім того, учасники акції вигукують "Богдана у відставку".

 

Раніше учасники акції "Ні капітуляції!" запалили фаєри.

 

Як повідомляла УМ, в Офісі президента заявили, що своїм постом у Facebook глава ОПУ Андрій Богдан не мав на увазі, що всі учасники акції на Майдані 6 жовтня «проти капітуляції» отримали за це гроші

 

Раніше глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія вибачився перед учасниками акцій «Ні капітуляції» за слова про проплачену участь та пообіцяв надати Службі безпеки інформацію, яка підтвердить факти підкупу частини мітингувальників.

 

7 жовтня Збройні сили України і бойовики повинні були почати розведення сил в районі населених пунктів Золоте і Петровське. Однак міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що розведення військ у цих населених пунктах 7 жовтня не буде, оскільки бойовики порушили домовленість.

 

Ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.

 
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
Нещодавно прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що Кремль має певний вплив на бойовиків на Донбасі, але гарантувати відведення військ не може.
 
 
 
 
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.