У Києві люди вийшли на марш у підтримку Віталія Марківа (фото)

12:19, 14.10.2019
У Києві люди вийшли на марш у підтримку Віталія Марківа (фото)

(фото: "Укрінформ")

У Києві на Михайлівській площі перед стінами Міністерства закордонних справ розпочався марш на підтримку засудженого в Італії до 24 років в'язниці нацгвардійця Віталія Марківа.
 
Як повідомляє "Укрінформ", участь в акції беруть кілька десятків активістів.
 
До маршу долучився звільнений політв'язень Кремля, режисер Олег Сенцов.
 
Наразі колона з активістами рушила до посольства Італії в Україні, де планують провести пікет. Сенцов також долучився до колони активістів.
 
 
Також на акції присутня дружина Марківа.
 
 
Учасники акції тримають плакати з написом "Італія, почуй Ук/Ua", Свободу Марківу", "Марків не винен". Активісти вимагають справедливий суд для Віталія Марківа, незаконно ув’язненого в Італії вже третій рік і вигукують "Марківу свободу".
 
 
Мітингувальники прийшли під МЗС, щоб запитати про стан "справи Марківа" та вимагають активізації процесу його звільнення. Вони передали запит до МЗС щодо того, як рухається питання подачі апеляції до італійського суду.
 
 
На акції під МЗС чергують правоохоронці та поліція діалогу.
 
Як писала "УМ", з нагоди Дня захисника України активісти української громади в Італії підтримали родину засудженого нацгвардійця Віталія Марківа.
 
Нагадаємо, суд в Італії засудив нацгвардійця Марківа до максимальних 24 років ув'язнення. Його звинувачують в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі 2014 року біля Слов’янська, хоча реальних доказів цьому немає, а всі документи, надані захистом Марківа і МВС України, засвідчують невинність нацгвардійця.
 
Раніше адвокат ув’язненого в Італії українця Віталія Марківа закликав українську владу та медіа розгорнути серйозну інформаційну кампанію і поширювати правду про процес як в Україні, так і за кордоном.