В Офісі президента вилучать документи щодо Іловайської трагедії

18:49, 10.10.2019

Головна військова прокуратура генпрокуратури вилучить в Офісі президента документи, які стосуються обставин проведення антитерористичної операції біля Іловайська в серпні 2014 року.

 

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

 

 "Прокурором отримано дозвіл слідчого судді на тимчасовий доступ і вилучення в Офісі президента документів, які стосуються обставин проведення антитерористичної операції в серпні 2014 року в районі Іловайська", - зазначено в повідомленні.

 

Наприкінці серпня 2014 року російські військові оточили українських бійців під Іловайськом, українським частинам висунули вимоги виходу з кільця, але 29 серпня росіяни розстріляли колони українських військових з важкого озброєння.

 

В "іловайському котлі" загинули щонайменше 366 осіб, ще 158 вважаються зниклими безвісти.

 

Глава тимчасової слідчої комісії з розслідування Іловайської трагедії Андрій Сенченко заявляв, що кількість українських бійців, які загинули в "котлі" у 2014 році, могла становити до тисячі осіб.

 

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради попередньо визначила, що супутніми причинами втрат під Іловайськом були базові недоліки організації оборони країни, помилкові кадрові рішення, неадекватні дії тодішнього міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Віктора Муженка.