Слідчі досі шукають зброю, з якої вбили 5-річного Кирила Тлявова

14:42, 09.10.2019
Слідчі досі шукають зброю, з якої вбили 5-річного Кирила Тлявова

Досудове слідство у справі про вбивство п’ятирічного Кирила Тлявова Державне бюро розслідувань планує завершити у листопаді.

 

Про це на брифінгу заявив директор ДБР Роман Труба.

 

«Усім зрозуміло, що потерпілий загинув від однієї кулі, отже від кулі одного учасника», – розповів Труба.

 

Він зазначив, що тип зброї був встановлений у перші дні розслідування, але її так і не знайшли.

 

«Було вжито комплекс не лише слідчих, а й оперативних дій, було проведено понад 30 обшуків, негласні розшукові слідчі дії. За результатами, зброї не встановлено… Ми продовжуємо шукати зброю… у нас ще є час, на завершальному етапі експертизи і сподіваємось, що для повноти і цілісності обставин цього злочину, ми все ж таки відшукаємо цю зброю», – повідомив директор ДБР.

 

За його словами, Національна поліція також розслідує неналежне надання медичної допомоги пораненому хлопчику лікарями Переяслав-Хмельницької лікарні. Ще одне провадження відкрили щодо дій місцевої поліції і можливого неоперативного реагування чи можливого приховання знаряддя вчинення злочину.

 

Як повідомляла УМ,  3 червня поранений патрульними 5-річний Кирило Тлявов помер у лікарні. Хлопчик після поранення і операції на головному мозку перебував у вкрай важкому стані.

 
 
Вони не пам’ятають, хто з них поцілив у хлопчика, проте відмовляються свідчити і не визнають провини. А рідні підозрюваних поліцейських звинувачують в трагедії батьків хлопчика.
 
4 червня суд арештував Приходька та Петровця на 2 місяці без права на внесення застави. Водночас слідство перевіряє, чи міг вистрілити в хлопчика син патрульного.
 
Обурені скоєним поліцейськими українці вийшли на акції протесту під будівлі поліції та МВС.