Чубаров: ОБСЄ має негайно відкликати Сайдіка, який виправдовує анексію Криму

12:07, 09.10.2019
Чубаров: ОБСЄ має негайно відкликати Сайдіка, який виправдовує анексію Криму

Голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров вважає, що Україні слід вимагати негайного відкликання Мартіна Сайдіка від виконання повноважень спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі.
 
Так голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров прокоментував виступ Сайдіка на форумі Salzburg Europe Summit в Австрії.
 
"Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік на міжнародному форумі в Зальцбурзі не тільки відмовився висловлювати свою позицію щодо незаконної анексії Росією Криму, але при цьому дозволив собі суб'єктивні історичні екскурси, що виправдовують спробу незаконної анексії Росією Криму", - наголосив Чубаров.
 

За його словами, виглядає, що Сайдік - один з міжнародних чиновників, чиїм завданням є виправдання злочинів Росії, скоєних нею проти України.
 
"Простіше кажучи, з якою б "формулою" Україна не виходила на міжнародні переговори з Росією, при таких посередниках, як Мартін Сайдік, нам уготовано поразку", - наголосив голова Меджлісу.
 
На його переконання, Україні слід вимагати негайного відкликання чинним головою ОБСЄ Сайдіка від виконання ним повноважень спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі.
 
Нагадаємо, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" в листі Мартіну Сайдіку. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.