Разумков: Новий закон про особливий статус Донбасу почнуть розробляти після зустрічі у «нормандському форматі»

08:31, 08.10.2019
Разумков: Новий закон про особливий статус Донбасу почнуть розробляти після зустрічі у «нормандському форматі»

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що новий закон про особливий статус Донбасу почнуть розробляти не раніше, ніж відбудеться зустріч у Нормандському форматі.

 

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова".

 

За його словами, Верховна Рада буде одним із головних майданчиків для розробки нового закону. 

 

"Але ініціатива буде виходити з Офісу Президента. До нього долучиться Кабінет міністрів України, і що найголовніше — до цього процесу долучиться громадськість. Це буде відкритий процес, який дасть змогу зробити так, щоб лишилось якомога менше питань до майбутнього закону", — зазначив Разумков.

 

Спікер сподівається на ухвалення відповідного законопроєкту до закінчення терміну дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", тобто 31 грудня 2019 року.

 

За його словами, законопроєкт не обов'язково повинен повністю відрізнятися від чинного відповідного закону.

 

"Там можуть залишатися якісь позиції, які доцільно залишити. Це не буде впливати на казуїстику і як ми його називатимемо: новий на 100 відсотків, 95, 90 або 85. Важливо, щоб цей закон відповідав тим основам і принциповим інтересам, які переслідує держава Україна. А чи буде він абсолютно новим або там залишаться якісь позиції з нині чинного закону - час покаже", - сказав він.

 

Як повідомляла УМ, міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Росія не зацікавлена в зустрічі «Нормандської четвірки».