Міноборони заявляє про підтримку мешканців Золотого в розведенні військ

19:10, 07.10.2019
Міноборони заявляє про підтримку мешканців Золотого в розведенні військ

(Фото Міноборони)

Міністр оборони Андрій Загороднюк та начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Руслан Хомчак з’здили в місто Золоте на Луганщині, де заплановано процес розведення військ, та кажуть, що населення "в цілому підтримує концепцію" влади.

 

Про це повідомляє сайт Міноборони.

 

"Ми спілкувалися з великою кількістю людей, у тому числі запитали про їх ставлення до процесу розведення військ, до тих подій, що відбуваються. Можу з упевненістю сказати – місцеве населення в цілому підтримує концепцію розведення сил і ті плани, які у нас є", - зазначив Загороднюк.

 

 

Зазначається, що глава оборонного відомства зустрівся з місцевими жителями, волонтерами та військовослужбовцями Збройних Сил України, які виконують бойові завдання у зазначеному населеному пункті.

 

За словами керівника військового відомства, за результатами проведених зустрічей планується утворити координаційний центр, який підпорядковуватиметься місцевій адміністрації і координуватиме дії представників ЗС України, Нацполіції та інших структур. Завданням центру буде оперативне розв’язання усіх проблемних питань громадян, та забезпечення їх безпеки.

 

Раніше в Офісі президента Володимира Зеленського анонсували візит на лінію розмежування: переконатися у тому, що місцевим мешканцям нічого не загрожує.

 

УМ оприлюднила звернення мирних жителів селища Золоте-4" до Зеленського із закликом не відводити підрозділи Збройних сил України з позицій, які вони нині займають. Зазначалось, що текст звернення спочатку підписали понад 50 людей (із загальної чисельності близько півтисячі), а збирання підписів триває.  

 

Розведення військ у Петрівському і Золотому на Луганщині, яке мало розпочатися 7 жовтня, відкладено через порушення окупантами режиму припинення вогню в цих точках.

 

Ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
 
 
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.