Зеленський доручив спростити торгівлю з окупованим Донбасом

15:56, 07.10.2019
Зеленський доручив спростити торгівлю з окупованим Донбасом

Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів опрацювати питання спрощення в'їзду/виїзду осіб і переміщення товарів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

 

Про це йдеться в указі глави держави №738/2019 від 7 жовтня.

 

Кабінету міністрів доручено невідкладно опрацювати питання "про спрощення в'їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів із таких територій".

 

Також уряд має опрацювати організацію надання на контрольних пунктах в'їзду/виїзду медичної допомоги, допомоги в пересуванні осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

 

Крім того, Кабміну доручено забезпечити поліпшення умов проїзду і безпеки руху шляхом виконання ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення H-21 Старобільськ-Луганськ-Хрустальний-Макіївка-Донецьк (на ділянці Старобільськ-Щастя) і Т1306 Сєвєродонецьк-Новоайдар.

 

Президент чекає від уряду, що він установить норми облаштування, утримання і функціонування контрольних пунктів виїзду з тимчасово окупованих територій, опрацювавши питання про доцільність здійснення функцій з облаштування, утримання та обслуговування таких контрольних пунктів центральному органу виконавчої влади.

 

Генеральному штабу Збройних Сил, Луганській обласній державній адміністрації доручено невідкладно забезпечити відновлення до 27 листопада зруйнованого мостового переходу через річку Сіверський Донець у Станично-Луганському районі Луганської області, а також облаштування контрольного пункту в'їзду/виїзду Станиця Луганська.

 

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

 

Як повідомляла УМ, розведення військ у Петрівському і Золотому на Луганщині, яке мало розпочатися 7 жовтня, відкладено через порушення окупантами режиму припинення вогню в цих точках.

 

Ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
 
 
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.