Ірина Геращенко звинуватила Зеленського в «пониженні ставок» щодо Донбасу

14:35, 07.10.2019
Ірина Геращенко звинуватила Зеленського в «пониженні ставок» щодо Донбасу

Народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко звинуватила нову владу в тому, що вона ігнорує відкриття КПВВ "Золоте", що б, за словами політика, "значно спростило гуманітарну і інфраструктурну ситуацію на Луганщині, особливо, коли зараз йде ремонт на Станиці".
 
Про це Ірина Геращенко написала у Фейсбуку.
 
"Чому така вибірковість? Чому торочать тільки про відведення військ з територій, де кожна звільнена вулиця вмита кров'ю нащих солдатів? Чому не враховують, що ситуація з 2016 змінилася, й поблизу Станиці, Золотого бойовики за цей час вибудували фортифікаційні споруди, які вони НЕ демонтують (що публічно визнав міністр ЗС Пристайко). Чому ми не вимагаємо від Росії і бойовиків відійти на лінію зіткнення, зафіксовану в вересні 14-го, віддати нам захоплені Дебальцеве, Новоазовськ? Чому ми понижуємо ставки", - написала вона.
 

За її словами, тактика часів президента Петра Порошенка на фронті була наступна: "ніякої сірої зони, ці населені пункти найбільш вразливі для ДРГ, вони між двох вогнів, там не було соціальних виплат для населення".
 
"Важкими зусиллями ЗСУ, втратами серед наших солдатів, кров’ю загиблих ми ліквідували так звану сіру зону, туди повернулася українська держава, український прапор. Ми чуємо від нової влади, що вони змушені виконувати домовленості попередньоі. Це неправда. Ми не підписували ніяких формул. А всі домовленості, що стосувалися гуманітарного чи політичного блоків, обговорювалися виключно в комплексі з безпековим. Безпековий блок був ключовим. Нам торочать про розведення військ в Золотому. В мене питання: а що буде з Катеринівкою, яка знову опинитися в сірій зоні? Й коли відкриють КПВВ "Золоте"? У день розведення, сподіваюся?", - заявила вона.
 
Як писала "УМ", розведення військ у Петрівському і Золотому на Луганщині, яке мало розпочатися 7 жовтня, відкладено через порушення окупантами режиму припинення вогню в цих точках.