Під ОП протестували проти обміну обвинувачених у теракті в Харкові 2015-го

22:58, 03.10.2019
Під ОП протестували проти обміну обвинувачених у теракті в Харкові 2015-го

(Фото: Макс Требухов/Лівий берег)

Під Офісом президента України 3 жовтня відбувся протест проти можливого обміну (з Росією) обвинувачених у теракті біля Палацу спорту в Харкові 2015 року, внаслідок чого загинули четверо людей.

 

На акцію протесту вийшли декілька десятків представників різних громадських організацій, пише Радіо Свобода.

 

«Ми, представники громадських організацій, волонтери та активісти, звертаємося до президента з вимогою не допустити включення в списки на обмін з Росією Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького і Сергія Башликова. Ці особи підозрюються в скоєнні терористичного акту в Харкові 22 лютого 2015 року, в результаті якого загинули чотири людини, в тому числі неповнолітня дитина», – заявили активісти.

 

                                  Фото: Макс Требухов/Лівий берег

 

Також присутні зазначили що досі не вирішене питання з перейменування Харківської спеціалізованої школи №11 та присвоєння їй ім’я Данила Дідика (15-річного учня школи, який загинув внаслідок теракту).

 

Присутні на акції підписали відповідне звернення для передачі в Офіс президента, до якого долучилися десятки громадських організацій і понад тисяча небайдужих людей.

 

Як повідомляла УМ, у Харкові протестували проти ймовірної передачі РФ причетних до теракту біля Палацу спорту. 

 

Теракт проросійськими сепаратистами був організований 22 лютого 2015 року. Зловмисники заклали дистанційну вибухівку у тому місці, де патріоти збиралися для проведення маршу пам’яті. І хоча вина терористів фактично доведена, судові засідання постійно переносяться завдяки клопотанню адвокатів підозрюваних. 

 

Читайте також: Українські гурти записують альбом на вшанування трагічної смерті харківського школяра-патріота Дані Дідіка