Путін радить Зеленському обміркувати відносини України з Донбасом

17:30, 02.10.2019
Путін радить Зеленському обміркувати відносини України з Донбасом

Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін вважає, що президент України Володимир Зеленський "отримав важку спадщину від своїх попередників, але в першу чергу повинен вирішити, яким чином розвивати відносини з Донбасом".

 

Така відповідь Володимира Путіна на питання в рамках сесії Російської енергетичного тижня

 

Путін змалював, як бачить ситуацію в Україні, яка, за його словами, втратила статус промислово розвиненої держави після розвалу Радянського союзу.

 

"Що стосується пана Зеленського.. так, перед ним великі виклики: країна опинилася в дуже важкому стані. Рівень ВВП не просто впав, а завалився. У зв'язку з втратою російського ринку. Деякі галузі промисловості України просто практично перестали існувати. Україна коли перебувала разом з Росією в складі Радянського Союзу, була високотехнологічною промислової республікою. Вона втратила статус промислово розвиненої держави... Це важка спадщина, і, звичайно, Зеленському належить багато вирішити, але перш за все, звичайно, потрібно вирішити питання з тим, як будуть розвиватися відносини України з Донбасом", -  сказав Путін.

 

Путін зауважив, що в стенограмі телефонної розмови Зеленського з президентом США Дональдом Трампом не бачить "взагалі нічого компрометуючого". За його словами, там відсутні ознаки тиску. А на питання про можливе втручання в майбутні вибори в США 2020 року "пожартував": "По-секрету вам скажу. Так, обов'язково будемо це робити. Щоб розвеселити вас там як слід".

 

Нагадаємо,  Росія з 2014 року здійснює гібридну військову агресію проти України, підтримуючи незаконні збройні формування в Донбасі.

 

ввечері 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" під час зустрічі Контактної групи у Мінську. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
 
При цьому колишній представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний закликав не ухвалювати "формулу Штайнмаєра": "Небезпека! У будь-якому випадку українська сторона це не може підписувати в Мінську! Не можна це розглядати і в нормандському форматі. Це вибори за сценарієм Кремля. Це вибори заради легітимізації „влади“ на окупованій території! Цей папірець не забезпечить мир, не вирішить соціально-гуманітарні проблеми!", - стверджує політик.
 
 
вночі на Майдані Незалежності в Києві зібралося близько півтисячі людей, не згодних з підписанням так званої "формули Штайнмаєра".
 
 
 
 
 
 
У свою чергу партія "Голос" вимагає проведення закритого засідання Ради, на якому закликають президента України Володимира Зеленського пояснити, який документ підписано в Мінську і на які поступки готовий піти глава держави.
 
 
П’ятий президент України та народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко заявив, що підписання "формули Штайнмаєра" означає послаблення або навіть і зняття санкцій проти Росії.