У Зеленського прогнозують вибори мера Києва на весну

17:35, 01.10.2019
У Зеленського прогнозують вибори мера Києва на весну

(фото: facebook.com / Олександр Корнієнко)

У президентській партії "Слуга народу" вважають малоймовірним проведення місцевих виборів в Києві на початку грудня.
 
Про це заявив перший заступник глави парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає "Інтерфакс-Україна".
 
Він зазначив, що вибори в Києві можуть пройти навесні, коли заплановані місцеві вибори по всій країні.
 
"Якщо говорити про 8 грудня, то ми не встигаємо. Тим більше, що Комітет швидше за все рекомендує до першого читання проект 2143-3, в якому дата виборів не визначається взагалі", - зауважив депутат.
 
За його словами, закон про місцеві вибори відводить на виборчий процес 60 днів, відповідно Раді доведеться прийняти проект про вибори до 8 жовтня, а Центральна виборча комісія повинна буде їх відразу ж оголосити. При цьому ЦВК розформовано на даний момент.
 
Корнієнко зазначив, що в партії "Слуга народу" розглядають в якості базового про вибори в столиці проект №2143-3.
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.
 
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Віталій Кличко був звільнений з посади голови Київської державної адміністрації через його зв’язки з Вадимом Столаром, якого пов’язують із забудовними схемами в столиці.
 
 

Як відомо, попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі". За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко ж назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів. Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Окрім того, Кличко подав до суду на Богдана та Гончарука.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Зокрема міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністраціїМер Києва сказав тоді в розмові з Зеленським, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування.