Польща бойкотує ПАРЄ на підтримку України

14:32, 01.10.2019
Польща бойкотує ПАРЄ на підтримку України

СЕСІЙНА ЗАЛА ПАРЄ. ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО

Польща приєдналася до часткового бойкоту декількома національними делегаціями деяких офіційних заходів під час осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

 

Про це  у кулуарах ПАРЄ заявив голова польської делегації Александр Поцей, передає “Укрінформ”.

 

“Я і моя делегація не братимемо участі в урочистостях з нагоди 70-ї річниці Ради Європи”, – сказав польський парламентарій.

 

У вівторок у Страсбурзькій опері пройде церемонія відзначення 70-річчя створення Ради Європи. Урочистості відбудуться на найвищому національному і міжнародному рівні за участі президента Франції Еммануеля Макрона. На церемонію запрошені близько 1200 високих гостей.

 

30 вересня – 4 жовтня у Страсбурзі проходить осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

 

Як повідомляла УМ, 26 червня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути Росію без санкцій, незважаючи на порушення принципів РЄ.

 
 
 
Представники 7 держав-членів Ради Європи в ПАРЄ оголосили про спільні дії в знак протесту проти безумовного повернення росіян.

 

23 вересня українська делегація офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ.

 

30 вересня президентка Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Моріс Паск’є висловила жаль з приводу відсутності на осінній сесії постійної делегації парламенту України.

 

Напередодні делегації Латвії, Литви, Естонії та Грузії на підтримку України відмовилися від участі у деяких офіційних заходах осінньої сесії ПАРЄ.