На Донбасі загинув старший лейтенант Нацгвардії Олександр Марків

11:59, 28.09.2019
На Донбасі загинув старший лейтенант Нацгвардії Олександр Марків

27 вересня в зоні проведення ООС під час обстрілів загинув старший лейтенант Національної гвардії України Олександр Марків.

 

За даними МВС, старший лейтенант Марків отримав кульове поранення у обличчя внаслідок обстрілу, який бойовики здійснили близько 17:00 у п'ятницю.

 

У ході операції близько 19:30 Олександр помер.

 

 

 

Як повідомляє бригада швидкого реагування Національної гвардії України, Олександр Марків брав участь у Революції гідності, воював у зоні АТО/ООС у лавах ЗСУ.

 

Пізніше, пройшовши відбір до Бригади швидкого реагування, у Нацгвардії.

 

«Завжди спокійний, доброзичливий та розсудливий, Олександр був надійним другом для своїх побратимів. Його пристрастю була військова історія та реконструкція. Та понад усе він любив свою дружину й маленького сина, заради яких віддав найцінніше. Не існує слів, якими можна описати біль від цієї втрати», — йдеться у повідомленні.

 

 

"Найважче, коли гинуть найдостойніші", - написав про Олександра Марківа Олег Слабоспицький.  

 

За його словами, Марків любив Україну не словами, а вчинками, захоплювався історією, був членом клубу військово-історичної реконструкції ВІК "Повстанець", завжди займав активну громадську позицію.

 

 

 

27 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 24 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.