Американські демократи закликають розслідувати затримку військової допомоги Україні

13:29, 26.09.2019
Американські демократи закликають розслідувати затримку військової допомоги Україні

Група сенаторів із Демократичної партії США звернулася до Пентагона з проханням провести розслідування затримки надання американської військової допомоги Україні.

 

Про це у Twitter написав сенатор-демократ Дік Дурбін.

 

“Я закликаю Міністерство оборони США провести розслідування з приводу припинення надання Україні військової допомоги, асигнованої конгресом, нібито за вказівкою Білого дому. Цей процес сповільнився протягом літа, і до середини серпня сенатську комісію повідомили, що кошти не надійшли з невизначених причин”, – зазначив сенатор.

 

До свого звернення Дурбін додав копію листа, з якого випливає, що в лютому Пентагон повідомив комісію конгресу з питань оборони, що має намір направити Україні 125 млн доларів.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно  Reuters повідомило, що адміністрація Трампа може затримати виділення Україні 30 мільйонів доларів із передбачених на військову допомогу 250 мільйонів.

 

Раніше державний департамент США cхвалив 141,5 мільйона доларів допомоги в галузі безпеки для України, яку суперечливо затримала адміністрація президента Дональда Трампа.

 

Слідом за Палатою представників Сенат США підтримав виділення 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні у 2019 році. Також підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону "Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік", у якому пропонується виділити ще 250 млн доларів для безпекової допомоги Україні.

 

У допомогу входять, зокрема, гроші на снайперські гвинтівки та гранатомети, і ще 250 мільйонів доларів від Міністерства оборони.