Олексій Резніков став представником України в політичній підгрупі ТКГ

16:08, 18.09.2019
Олексій Резніков став представником України в політичній підгрупі ТКГ

Президент Володимир Зеленський призначив на посаду представника Україну у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Олексія Резнікова.

 

Про це йдеться в указі президента від 18 вересня №701.

 

"Уповноважити Резнікова Олексія Юрійовича представляти Україну у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи", - зазначено в указі. 

 

Олексій Резніков був секретарем Київради у 2014-2015 роках і заступником голови КМДА у 2016-2018 роках. 

 

Наразі Резніков є радником міського голови Києва Віталія Кличка на громадських засадах.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника України у політичній підгрупі ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі.

 

Водночас команда президента не повідомила Роману Безсмертному про його звільнення.

 

"Стиль роботи ОПУ: зі ЗМІ дізнався про призначення і про звільнення з ТКГ у Мінську", -  написав Безсмертний у Фейсбук. 

 

Безсмертний висловив думку, що після загибелі військових Україна мала б призупинити участь у Мінському процесі.

 

"Після подій у Павлополі перше, що треба було сказати: Україна припиняє роботу в Мінському процесі до моменту, доки не буде зібрано "нормандський формат", - сказав він.

 

"Якщо на Росію не тиснути, вона діятиме агресивно і ще більш агресивно. В Росії зовнішня політика реалізується через принцип "примушення до миру силою".

 

Також представник України у Тристоронній контактній групі у Мінську Роман Безсмертний категорично виступив проти ініціативи президента Володимира Зеленського зменшити україномовні квоти на радіо і телебаченні.

 

Зеленський 9 липня уповноважив Безсмертного представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) замість Олександра Моцика.

  •