Понад тисячу людей мітингують в підтримку директора Одеського Художнього Музею Олександра Ройтбурда

12:58, 07.09.2019
Понад тисячу людей мітингують в підтримку директора Одеського Художнього Музею Олександра Ройтбурда

В Одесі під будівлею Одеської державної адміністрації вранці 7 вересня відбувся мітинг в підтримку директора Одеського Художнього Музею Олександра Ройтбурда.

 

На підтримку директора прийшли більше тисячі людей.

 

На акції була встановлена сцена, організатори мітингу закликали повернути Ройтбурда на посаду директора музею.

 

 

Організатори акції збирають підписи під трьома зверненнями – до облради про скасування рішення, до голови облради, щоб не виконував і не проводив новий конкурс, а також до облради, щоб роз’яснив, чому звільнив.

 

 

Прийшли підтримати Ройтбурда такі політики, як Михайло Саакашвілі, екс-нардеп Сергій Лещенко, діючий нардеп Юлія Клименко (партія «Голос») і навіть мер Львова Андрій Садовий. Були присутні і представники одеської творчої інтелігенції, зокрема, скульптор Михайло Рева, мандрівник і фотограф Віталій Оплачко, піаніст Олексій Ботвінов і інші. Серед іншого, зі сцени лунали заклики розпустити Одеську обласну раду.

 

Депутат Одеської обласної ради від БПП Віталій Свічинський заявив, що організував збір підписів за скликання позачергової сесії депутатського зібрання, на якій рішення про звільнення Ройтбурда можуть скасувати. За його словами, для скликання сесії потрібно 28 підписів, зібрали поки 20.

 

Як повідомляла УМ, 4 вересня Одеська обласна рада проголосувала за дострокове розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом. 

 

За його звільнення проголосував 51 депутат.

 

Художник заявив, оскаржуватиме рішення у суді.