У школу Ірпеня набрали рекордні 11 перших класів

16:48, 02.09.2019
У школу Ірпеня набрали рекордні 11 перших класів

Куплені державною ноутбуки місцева влада вручила як подарунки вчителям перших класів (фото: facebook.com / Михайлина Скорик-Шкарівська)

У середній школі № 17 в Ірпені на Київщині відкрили 11 перших класів. Це рекорд для цього міста, що знаходиться у 8 кілометрах від Києва.
 
Усе через стрімку забудову і як наслідок - перенаселення міста.
 
"На 43 тисячі населення в Ірпені, де було 6 невеликих шкіл, в місті дозволили звести понад 500 висоток з 0 нових шкіл. І саме 17-та школа сусідує з найщільніше забудованим районом міста", - пояснює адміністратор групи "Ірпінь Daily / Ирпень" Михайлина Скорик-Шкарівська.
 
За її словами, загалом у школи регіону "змогли впхати 71 (!) перший клас".
 

Михайлина Скорик-Шкарівська також розповіла, що представники місцевої влади забудовників, яка "з позначкою в.о. керує уже другий рік", "не посоромилися особисто принести коробки з державними ноутбуками у кожну ірпінську школу і вручали їх як подарунки вчителям перших класів зі словами про піклування про освіту та наших дітей".
 
"Ці ж люди уже 4-й рік голосують за нові висотки без інфраструктури в Ірпені. Нагадаю, з центру Ірпеня до Хрещатика лише 20 кілометрів. Але тут так і не впроваджена освітня реформа - за два роки жоден клас першачків не обладнаний за стандартами нової української школи. Люди з фото завчено кажуть, що немає грошей і що їм щось винне міністерство. Хоча реально бюджет Ірпеня - мільярд гривень", - обурилася вона.
 
Вона зазначила також, що наразі немає можливості зробити в класах ігрову зону для першокласників, "бо о півдні всі вони мають виместися на вулицю, щоб за їхні зсунуті попарно парти всілися 3- та 4-класники".
 

 
Група ж продовженого дня в Ірпені платна, як правило, одна в школі на всі перші класи і доступна далеко не всім.
 
"Саме тому Ірпеню потрібні нові вибори. Це єдиний спосіб перетворити 1 вересня на справжнє свято для дітей, вичителів і батьків, а не на піар цих молодих осіб з фото. Тож 1 вересня 2019 для мене особисто - це початок справжнього року змін. Треба оновити владу не лише в нашому місті, а й по всьому периметру Києва. Там, де ситуація дуже схожа на нашу. Оновити не лише номінально, а фактично - у тому числі за рахунок батьків, які розуміють, що так нахабно красти у дітей і брехати батькам більше не можна", - вважає Михайлина Скорик-Шкарівська.
 
Як повідомляла "УМ", прокуратура вимагає скасувати рішення про затвердження оновленого генплану Ірпеня. А колишньому меру Ірпеня Володимиру Карплюку Генеральна прокуратура підготувала підозру.
 
Як відомо, місцева громада змусила піти у відставку скандального мера Володимира Карплюка, якому висували підозри в корупції, натомість останній не лише не відійшов від справ, а продовжує ляльководити чиновниками як голова інвестиційної ради.