Президент Польщі підтримав санкції і територіальну цілісність України (відео)

15:49, 31.08.2019
Президент Польщі підтримав санкції і територіальну цілісність України (відео)

Дуда запевнив, що Зеленський може розраховувати на його підтримку щодо суверенітету України (фото: прес-служба президента України)

Президент Польщі Анджей Дуда заявляє, що санкції щодо Росії мають зберігатися і Україна має повернути собі територіальну цілісність, яка існувала до 2014 року.
 
Про це він сказав під час прес-конференції президентів України та Польщі, яку транслює Офіс президента в Facebook.
 
"Ми вважаємо, що політика санкцій має бути продовжена. Бо це найбільш мирний спосіб змусити державу дотримуватися стандартів міжнародного права. Сьогодні ці стандарти не дотримуються", - сказав президент Польщі.
 
Він додав, що "запевнив пана президента", що Зеленський може розраховувати на його підтримку щодо суверенітету України.
 
"...Я запевнив, що завжди тут моя позиція буде однозначна - Україна мусить повернути територіальну цілісність, яку мала до 2014 року. Ми називаємо речі по імені. Територія України окупована. Крим, Донбас має повернутися до повного контролю України", - заявив Дуда.
 

У свою чергу президент Зеленський сказав:
 
"Наша спільна і принципова позиція - без повного виконання Мінських домовленостей, без відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах санкції ЄС можуть переглядатися лише в сторону їх посилення, а не навпаки".
 
Як відомо, в суботу президент Володимир Зеленський прибув до Польщі, де перебуватиме з дводенним офіційним візитом.
 
Офіційна церемонія зустрічі глав держав відбулася в президентському палаці у Варшаві.
 
Після цього розпочалося спілкування Володимира Зеленського та Анджея Дуди у форматі тет-а-тет і переговори делегацій під головуванням президентів.