Гончарук вважає реформи Супрун «правильними», але хоче їх перевірити

15:59, 30.08.2019
Гончарук вважає реформи Супрун «правильними», але хоче їх перевірити

Олексій Гончарук напередодні був призначений новим головою уряду (фото: facebook.com)

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів, що нові міністри перевірять механізми імплементації освітньої і медичної реформ.
 
Про це він сказав журналістам, пише "Українська правда".
 
Зокрема, на питання, які зміни і реформи попередників він вважає правильними і їх потрібно продовжувати, а які реформи потребують кардинального перезавантаження, Гончарук відповів:
 
"Медична реформа - це однозначно правильна історія. Реформа освіти, нова українська школа - однозначно правильна історія. Є питання менеджменту звичайно. Ідея правильна, але як вони були втілені, ми зараз подивимось всередині міністерств".
 
"По-чесному. Коли ти розумієш замисел, гроші ходять за дитиною, гроші ходять за пацієнтом - це дуже правильні речі. Правильні механізми фінансування. Коли людина має свого конкретного лікаря, коли держава платить за ці послуги. Це дуже правильні речі. Це ефективність, шлях до ефективності", - сказав новий голова уряду.
 
Він додав, що "це також стимулює конкуренцію", "але наскільки якісно відбувалась імплементація, як менеджерувалась ця історія, ми подивимось".
 
"Зараз давати оцінок не хочу. У цих сферах є нові міністри, і я думаю, що базуючись, зокрема, на їхні оцінки, наші плани щодо цих двох реформ ви отримаєте дуже швидко. Думаю, приблизно за місяць", - пообіцяв він.
 
Нагадаємо, 29 серпня відбулося перше засідання Верховної Ради 9-го скликання. На засіданні депутати призначити нового прем'єр-міністра Олексія Гончарука та уряд. Міністром охорони здоров’я призначили Зоряну Скалецьку (Черненко), а міністром освіти стала Ганна Новосад.