В ДБР заявляють, що поліцейські знали про замовне вбивство Олешка

15:51, 16.08.2019
В ДБР заявляють, що поліцейські знали про замовне вбивство Олешка

Поліцейські могли знати про підготовку вбивства активіста і ветерана Антитерористичної операції на Донбасі Віталія Олешка (позивний "Сармат").

 

Державне бюро розслідувань 16 серпня відкрило кримінальне провадження за фактом можливих неправомірних дій поліцейських, які, ймовірно, знали про підготовку злочину, але приховали цей факт і не попередили Олешка.

 

Про це повідомила в Facebook перший заступник директора ДБР Ольга Варченко

 

 

Вона зазначила, що під час досудового розслідування слідчим необхідно з'ясувати, чи дійсно співробітники Національної поліції знали про підготовку вбивства активіста.

 

"Про це можуть свідчити записи телефонних розмов підозрюваних у вбивстві, які були у правоохоронців. Однак вони не вжили передбачених законодавством заходів, щоб попередити злочин", – підкреслила Варченко.

 

Досудове розслідування розпочато за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) і ст. 396 КК України (приховування злочину).

 

Як повідомляла УМ, 31 липня 2018 року в Бердянську (Запорізька область) пострілом у спину вбили ветерана АТО з позивним "Сармат" Віталія Олешко.

 

Печерський районний суд Києва в ніч на 7 червня 2019 р. відпустив з-під варти Михайла Сигиду, якого підозрюють в організації вбивства Олешко