Кличко дав свідчення у НАБУ щодо заяв Богдана

23:36, 14.08.2019
Кличко дав свідчення у НАБУ щодо заяв Богдана

Мер Києва Віталій Кличко дав свідчення у кримінальному провадженні, відкритому за його зверненням щодо можливої пропозиції деякими особами хабара у $ 20 млн керівнику Офісу президента України Андрію Богдану.

 

Про це він написав у Фейсбук.

 

"Сьогодні свідчив у НАБУ у кримінальному провадженні, яке відкрили за моїм зверненням. Стосується воно публічної заяви керівника Офісу президента Андрія Богдана про нібито пропозицію йому якимись особами хабара у 20 млн дол. нібито від мого імені", - написав мер Києва.

 

Він підкреслив, що такі висловлювання керівника Офісу президента підлягають перевірці в рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних злочинів.

 

"Дивує одне: чому пан Богдан, юрист за фахом, не звернувся відразу до правоохоронних органів, а вийшов з "яскравими" заявами на прес-конференцію? Я, як і все суспільство, хочемо знати: якщо таке трапилося насправді, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією? Прізвища, суми, умови і чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Інакше заява Андрія Богдана є брехливою і наклепницькою", - зазначив Віталій Кличко.

 

Як повідомляла УМ, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Національного антикорупційного бюро через заяву голови Офісу президента Андрія Богдана щодо нібито запропонованого йому хабаря.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривають відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Керівник Офісу президента Андрій Богдан направив до Кабміну подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМД.

 

Раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

 

Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування. 

 

Керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі".  За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів.