ДТП у Харкові: вирок Зайцевій та Дронову залишили без змін

17:16, 14.08.2019
ДТП у Харкові: вирок Зайцевій та Дронову залишили без змін

(УНІАН)

Харківський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, згідно з яким обвинувачених у смертельній ДТП Олену Зайцеву та Геннадія Дронова засудили до 10 років позбавлення волі.


Про це повідомляє Громадське

 

Колегія суддів відмовила в апеляції обвинувачуваних, таким чином згідно з вироком суду першої інстанції, і водій Lexus Олена Зайцева, і водій Volkswagen Геннадій Дронов отримують максимальні терміни, які вимагали прокурори — по 10 років позбавлення волі, а також зобов'язали сплатити по 500 тисяч гривень компенсації сім’ям потерпілих.

 

Раніше адвокатка Зайцевої просила суд пом’якшити покарання її підзахисній й засудити її до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 2 роки, а також призначити їй випробувальний термін на розсуд суду. Захист Дронова просив апеляційний суд скасувати вирок суду першої інстанції та закрити кримінальне провадження стосовно його підзахисного.

 

Як повідомляла УМ, суд визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні аварії в Харкові на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року, в якій загинули 6 пішоходів. Зайцева та Дронов засуджені до 10 років тюрми


Аварія в Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. Автомобіль Lexus, за кермом яког осиділа 21-річна студентка Олена Зайцева, рухався від площі Конституції до центру, а Volkswagen Touareg піднімався Бурсацьким узвозом. О 20:53 Lexus Зайцевої виїхав на перехрестя на шаленій швидкості на "червоне", де в нього врізався Volkswagen. Від удару Lexus відкинуло на тротуар, де стояли пішохди. П'ятеро перехожих загинули на місці. Ще одна поранена за кілька днів помера у лікарні.