Безсмертний назвав Зеленського «мишею, яка довірилася коту»

09:01, 14.08.2019
Безсмертний назвав Зеленського «мишею, яка довірилася коту»

Експредставник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний вважає, що команді президента Володимира Зеленського не вистачає досвіду та розуміння ситуації з конфліктом на Донбасі.

 

Про це він розповів у ефірі телеканалу «24».

 

"У моїй практиці я пережив три етапи роботи з президентами. Перший етап - коли президент, коли призначав і звільняв, пояснював причини, другий етап - коли я від імені президента пояснював, чому він приймає таке рішення. І зараз етап, коли ніхто нічого не пояснює ні коли призначає, ні коли звільняє", - каже він.

 

"Коли місяць тому мене призначили, я через деякий час запитав: а чому ви так дієте (без попередніх перемовин. - Ред.)? Відповідь була дуже коротка: в нас немає часу на зустрічі", - заявив Безсмертний.

 

За його словами, жодної таємниці щодо причин його звільнення немає - все через його публічну позицію з окремих питань.

 

"Причина такої моєї поведінки криється в тому, що це п'ятий президент у моєму житті, з яким я контактував. І, ви знаєте, я дуже глибоко переживав, коли бачив, як попередники робили певні кроки, і я міг їх зупинити від цих речей, але я десь йшов на компроміс з колегами, з власним сумлінням", - зазначив він.

 

"І тепер я просто для себе рішення прийняв: коли я розумію, що може бути далі, я коректно - я ж нікого не ображав - говорив, починаючи з того, що не можна не проводити військовий парад у Києві, що не треба телефонувати Путіну, а треба діяти - і діяти досить різко, послідовно", - підкреслив Безсмертний.

 

Він додав, що ставиться до рішення Зеленського про звільнення "абсолютно нормально", адже звільняти і призначати людей - це право президента.

 

"Я вірю в бажання Зеленського зробити краще, але він, на жаль, зараз сунеться в пастку. Він просто не розуміє, з ким має справу. Це його свідоме переконання, що Путін у цій ситуації може бути якимось союзником. Зеленський у цьому протистоянні зараз виглядає як миша, яка довірилася коту. Цей кіт пограється з мишою, а потім її покарає за це", - сказав Безсмертний.

 

Пізніше в Офісі президента, коментуючи звільнення Безсмертного, заявили, що глава держави делегував організацію відстоювання позицій України на переговорах у Мінську Леоніду Кучмі, і "під його керівництвом ми наразі формуємо найбільш ефективну команду, яка зможе продуктивно захищати позицію України в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську".

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника України у політичній підгрупі ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі.

 

Водночас команда президента не повідомила Роману Безсмертному про його звільнення.

 

"Стиль роботи ОПУ: зі ЗМІ дізнався про призначення і про звільнення з ТКГ у Мінську", -  написав Безсмертний у Фейсбук. 

 

Безсмертний висловив думку, що після загибелі військових Україна мала б призупинити участь у Мінському процесі.

 

"Після подій у Павлополі перше, що треба було сказати: Україна припиняє роботу в Мінському процесі до моменту, доки не буде зібрано "нормандський формат", - сказав він.

 

"Якщо на Росію не тиснути, вона діятиме агресивно і ще більш агресивно. В Росії зовнішня політика реалізується через принцип "примушення до миру силою".

 

Також представник України у Тристоронній контактній групі у Мінську Роман Безсмертний категорично виступив проти ініціативи президента Володимира Зеленського зменшити україномовні квоти на радіо і телебаченні.

 

Зеленський 9 липня уповноважив Безсмертного представляти Україну в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) замість Олександра Моцика.

 

  •