Омелян: озвучені Зеленським обсяги інвестицій в $20млн в інфраструктуру насправді менші, ніж планував уряд

09:26, 12.08.2019
Омелян: озвучені Зеленським обсяги інвестицій в $20млн в інфраструктуру насправді менші, ніж планував уряд

Урядова «Транспортна стратегія до 2030 року» передбачає більші обсяги фінансування інфраструктурних проєктів, ніж озвучував президент України Володимир Зеленський під час спілкування з турецьким бізнесом.
 
 
Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
 
 
За його словами, «Транспортною стратегією до 2030 року» передбачені обсяги інвестицій в інфраструктуру на рівні 60 мільярдів доларів до 2030 року, тобто 30 мільярдів доларів до 2025 року. Водночас Зеленський заявляв, що інвестиції в інфраструктуру протягом наступних 5 років мають скласти 20 мільярдів доларів.
 
 
«Ми хочемо витратити на інфраструктуру на 10 млрд доларів менше, аніж планували?», — заявив Омелян.
 
 
Він також додав, що президент оголосив про те, що кількість працюючих аеропортів в Україні має скласти 15 (водночас, за словами міністра, їх наразі 16), а кількість працюючих портів має зрости до 5 (за словами Омеляна, наразі в Україні діє 13 морських портів).
 
 
Зазначимо, що затверджена урядом транспортна стратегія до 2030 року містить низку інноваційних та контроверсійних моментів. Зокрема, документ передбачає будівництво 10 автобанів, повну відмову від «маршруток» та їхню заміну на «комфортабельні неолайнери», будівництво в Україні фабрики Tesla Motors та створення 5 авіахабів. Шляхів фінансування транспортних інновацій у документі не наведено.
 
 
Як повідомляла УМ, президент Володимир Зеленський на бізнес-форумі в турецькому Стамбулі заявив, що за п'ять років в інфраструктуру України буде інвестовано щонайменше 20 млрд доларів.