У "ДНР" обмовилися щодо провокації проти ЗСУ

13:22, 08.08.2019
У "ДНР" обмовилися щодо провокації проти ЗСУ

Едуард Басурін

Терорист "ДНР" Едуард Басурін заявив, що незабаром на окупованих територіях Донбасу буде обстріляно мирне населення. Це дасть окупантам привід вдарити по Збройних силах України.

 

Про підготовлювану бойовиками провокацію злочинець розповів в ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1" , пише Obozrevatel

 

План окупантів він розкрив, відповідаючи на питання скандальної ведучої Ольги Скабєєвої про нібито приведення в повну бойову готовність української армії. Зокрема, пропагандистка уточнила у Басуріна, чи є це правдою, чи все ж перебільшенням.

 

"Яке ж може бути перебільшення, якщо снаряд калібром 152 або 122 прилетить в населений пункт. Це велика кількість жертв серед цивільного населення. Тому ми і намагаємося застерегти українську сторону від цих кроків. Тому що ми тоді будемо змушені відкрити контрбатарейний вогонь і знищити ті позиції, з яких обстрілюється цивільне населення", – сказав терорист "ДНР".

 

Примітно, що про обстріл мирного населення Басурін заявив як про встановлений факт. Це говорить про те, що окупанти вже спланували підступну атаку як проти цивільних, так і проти захисників України.

 

Нагадаємо, Зеленський змінив командувача Об’єднаних сил.

 

Указом №577/2019 президент звільнив генерал-лейтенанта Сирського, а указом №579/2019 призначив генерал-лейтенанта Кравченка.

 

Зеленський призначив Руслана Баранецького першим заступником глави Служби безпеки України та керівником Антитерористичного центру.

 

6 серпня стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України з ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.

 

У зв’язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів «нормандської четвірки» якомога швидше зібратися для відновлення перемовин.

 

Президент України Володимир Зеленський вранці 7 липня подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну стосовно загибелі українських військових.

 

Міністр інфракструктри Володимир Омелян нагадав президенту Зеленському, що коли вбивають морпіхів - це не інцидент, а злочин. І закликав його атакувати росіян по всіх фронтах.