4 морпіхів розстріляли в окопі з гранатомета під час облаштування позицій

12:55, 07.08.2019
4 морпіхів розстріляли в окопі з гранатомета під час облаштування позицій

З початку оголошеного перемир'я, тобто за 17 днів, вже загинуло 6 українських військових, 9 - зазнали поранень.

 

Про це сказав на брифінгу керівник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак, повідомляє Укрінформ.

 

“З 21 липня в ЗС України в районі виконання завдань ООС загинуло 6 військовослужбовців, а також поранено 9 військовослужбовців.

 

У цьому місяці загинули 4 військовослужбовці. Це був постріл з гранатомета, до якого було прикручена міна 82 міномету, яка влучила прямо в окоп, де військові проводили інженерне обладнання своїх позицій”, - зазначив Хомчак.

 

Наші сили готові були надати відповідь, але за інформацією нашої розвідки противник після нанесеного обстрілу покинув свої позиції і там його наразі немає.

 

 

Як повідомляла УМ, 6 серпня стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України з ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.

 

У зв’язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів «нормандської четвірки» якомога швидше зібратися для відновлення перемовин.

 

Президент України Володимир Зеленський вранці 7 липня подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну стосовно загибелі українських військових.

 

Міністр інфракструктри Володимир Омелян нагадав президенту Зеленському, що коли вбивають морпіхів - це не інцидент, а злочин. І закликав його атакувати росіян по всіх фронтах.