Найбільший в Україні постачальник нафти призупиняє поставки з Росії

12:57, 25.07.2019

Один з найбільших постачальників нафтопродуктів Wexler Group з 1 серпня призупиняє поставки дизельного палива з Росії.

 

Про це повідомляють "Українські Новини".

 

Як повідомляється, на рішення компанія вплинула постанова Кабінету Міністрів України №624, якою запроваджуються спецмита на окремі товари походженням з Росії. Зокрема з 1 серпня на імпорт дизпалива встановлюється додаткове спецмито у розмірі 3,75%, а з 1 жовтня вона буде 4%.

 

"Рішення прийнято у зв'язку з тим, що додатковае спецмито робить подальші поставки палива трубопровідним транспортом економічно недоцільними", - пояснюють в компанії. Але стверджують, що група Wexler активно займається диверсифікацією джерел і способів поставок, щоб задовольнити попит клієнтів.

 

Wexler Group - найбільший постачальник світлих нафтопродуктів. Група об'єднує 10 підприємств, які розташовані як на території України, так і за її межами. WG заснована в 2012 році і починала свою діяльність з дрібнооптової торгівлі нафтопродуктами. Активи групи представлені морським і річковим транспортом, газовозами, а так само автотранспортом для переміщення ДТ і бензину. У довгостроковій оренді підприємств Wexler Group знаходяться перевалочні термінали, укладені договори з найбільшими портами країни.

 

За даними "Консалтингової групи А-95", які наводить видання enkorr, частка Росії в поставках дизеля на Україну дорівнює 42%.