В Оршанці прикордонники вшанували загиблих побратимів і командира Ігоря Момота

18:55, 12.07.2019
В Оршанці прикордонники вшанували загиблих побратимів і командира Ігоря Момота

(фото: dpsu.gov.ua)

На Черкащині в Оршанецькому центрі підготовки особового складу Державної прикордонної служби України вшанували пам’ять побратимів, які загинули на російсько-українській війні 5 років тому.
 
Як повідомляють у Держприкордонслужбі, кривавого літа 2014 року у ході бойових зіткнень під Зеленопіллям, Красною-Талівкою, Довжанським, Маріуполем загинуло найбільше прикордонників за час усієї неоголошеної війни.
 
"П’ять років тому, саме у ці дні - з 10 по 12 липня, тримаючи оборону під час обстрілу бойовиками з РСЗВ "Град" базового табору біля села Зеленопілля Луганської області на лінії державного кордону загинуло 10 наших бойових побратимів - генерал-майор Ігор Момот, підполковники Леонід Шірпал та Ігор Петрів, прапорщик Павло Дияк,
 сержанти Анатолій Луцько, Василь Поляков, Олег Глущак, Дмитро Сирбу, Вільгельм Штолцель, Павло Лазаренко. Їх мужність та героїзм є прикладом самовідданого служіння українському народові", - кажуть у Держприкордонслужбі.
 

Прикордонники пом’янули Героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника "На сторожі кордонів" і до "Алеї прикордонної слави".
 
 
Також вони вшанували пам’ять загиблих й на міському кладовищі Черкаси та селі Геронимівка, яке міститься біля Оршанця.
 
 
До слова, за 5 років війни, виконуючи свій обов’язок по захисту суверенітету та територіальної цілісності України, загинули 70 прикордонників, ще 5 зникли безвісти.