21-річний військовий Антон Фака загинув унаслідок обстрілу автоколони під Гранітним

11:22, 11.07.2019
21-річний військовий Антон Фака загинув унаслідок обстрілу автоколони під Гранітним

Антон Фака був родом з Миколаєва (фото: facebook.com)

Молодший сержант Антон Фака загинув унаслідок обстрілу вантажівки ЗСУ окупантами під селом Гранітне на Донеччині.
 
Хлопцеві був 21 рік.
 
Служив військовим 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова Військово-морських сил ЗСУ.
 
Народився 1997 року в Миколаєві.
 
"Ми втратили нашого побратима через збройну агресію російсько-терористичних угрупувань. Загинув справжній патріот своєї країни - молодший сержант Антон Фака", - повідомила пресслужба 406 оабр.
 
"Таким ми його і запам’ятаємо, як і те, хто це зробив. Командування бригади та товариші щиро співчувають родичам загиблого і, при першій нагоді, обов’язково нагадають його ім’я окупантам", - зазначили в підрозділі.
 
Видання "Український мілітарний портал" публікує фото КрАЗа 406 оабр, який був підбитий із ПТРК:
 
 
Нагадаємо, колона, у складі якої був автомобіль нового керівника Донецької області Павла Кириленка, потрапила під обстріл біля лінії розмежування в районі південної околиці села Гранітне (Бойківський район Донецької області).
 
Інцидент стався на виїзді з Гранітного в бік КПВВ "Гнутове". Автівка голови Донецької області, що стояла неподалік, не постраждала. Ворожою керованою ракетою було уражено кузов вантажівки КрАЗ зі складу Об’єднаних сил. Обстріл вівся з напрямку окупованої Нової Мар’ївки.
 
Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родині воїна, який загинув в автомобілі ЗСУ, та побажав швидкого одужання іншому пораненому армійцеві, якого госпіталізували.
 
Президент доручив начальнику Генштабу Руслану Хомчаку "максимально посилити активність підрозділів ЗСУ з виявлення та знешкодження диверсійних груп і миттєво та жорстко реагувати на будь-які інші спроби збройних провокацій проти українських мирних громадян і військовослужбовців".
 
Зазначимо, раніше цього дня журналістка Тетяна Ніколаєнко, посилаючись на свої джерела, розповіла, що голова Донецької ОДА і ВЦА Павло Кириленко "без попередження поїхав на лінію вогню". Як результат - "у машині супроводу один поранений, один убитий". Керівництво ООС про це нібито дізналось "по факту" загиблого.
 
МЗС України засудило обстріл вантажівки українських військових та звинуватило Кремль у зриві Мінських угод.