Хомчак спростував брехню Путіна про «провокацію Порошенка» в Азові

16:39, 04.07.2019
Хомчак спростував брехню Путіна про «провокацію Порошенка» в Азові

Руслан Хомчак: "Слова Путіна - чергова маніпуляція свідомістю тепер уже й учасників саміту "Великої двадцятки"" (фото: Уніан)

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак спростував заяву президента Росії Володимира Путіна про те, що нібито він, Хомчак, вважає передвиборчою провокацією української влади, потрапляння в полон українських моряків у листопаді 2018 року. 
 
Про це генерал-лейтенант Хомчак сказав в інтерв’ю "Новинарні".
 
"Я теж чув заяву Володимира Путіна на саміті G20. Мене це також дуже здивувало. З іншого боку, варто було б вже звикнути, адже за останні п’ять років ми бачимо суцільні фальсифікації, чуємо суцільну брехню з боку Росії, і це - лише черговий приклад, тепер уже з уст президента Росії. Так само у 2014 році під час прямої телефонної лінії з регіонами він "спростував" сам себе, визнавши, що на території Криму у той момент повномасштабно діяли російські військовослужбовці. А потім вручав їм медалі за повернення Криму", - сказав начальник Генштабу. 
 
"Насправді, як я вже неодноразово заявляв, що це (напад в Азові) була провокація Росії. Що українські моряки йшли по заявленому маршруту, а росіяни відкрили вогонь", - наголосив Хомчак.
 
Начальник Генерального штабу назвав заяву Путіна "брехнею". 
 
"Слова Путіна - чергова маніпуляція свідомістю тепер уже й учасників саміту "Великої двадцятки". На таких форумах збираються люди такого рівня, які не думають, що президенти країн можуть настільки відверто маніпулювати, настільки брехливо перекручувати інформацію", - сказав він. 
 
"Був би позитив хіба що в тому, якби глави держав G20 дізналися, хто начальник Генерального штабу ЗСУ. А так вони лише почули згадку про посаду", - жартома додав Руслан Хомчак. 
 
Нагадаємо, у відповідь на прохання Зеленського звільнити українських моряків, Путін перекрутив слова Хомчака і заявив, що напад в Азові був "провокацією Порошенка".