Сергій Шахов вважає переговори з Москвою єдиним способом закінчити війну на Донбасі

15:07, 04.07.2019
Сергій Шахов вважає переговори з Москвою єдиним способом закінчити війну на Донбасі

Сергій Шахов вважає, що Зеленський має почати прямі переговори з агресором

Розведення військ в Станиці-Луганській - хороший сигнал, але головне, щоб домовленості дотримували всі сторони конфлікту.
 
Про це заявив народний депутат Сергій Шахов в ефірі телеканалу "Наш", коментуючи виконання Мінських угод.
 
На його думку, єдиний спосіб закінчити кровопролиття в країні - безпосередньо розмовляти з агресором.
 
"Я вважаю, що розведення військ на Донбасі - це перший крок, показник того, що ми все-таки не хочемо війни, ми хочемо мирним шляхом закінчити це кровопролиття, коли брат убиває брата, батько вбиває сина, дружини плачуть на могилах своїх чоловіків. Тому це нормальний шлях до вирішення питання", - сказав народний депутат.
 
Відповідаючи на запитання ведучого, які перспективи і подальші кроки можна зробити для настання миру, парламентарій зазначив:
 
"Президент Зеленський чітко сказав на дебатах, що він готовий розмовляти "хоч з чортом лисим", щоб був мир. Говорив? Говорив. Тому неважливо, з ким велися такі переговори - була б моя воля, якби я був президентом, я б полетів до Росії і розмовляв би безпосередньо з Росією - без будь-яких посередників, тому що ми самостійна країна і можемо вести діалог від свого імені".
 
Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що перемовини між Москвою та Києвом можливі після того, як український президент Володимир Зеленський почне переговори з окупантами Донбасу.