У Дортмунді за участь у ДНР судять громадянина Німеччини

14:49, 04.07.2019
У Дортмунді за участь у ДНР судять громадянина Німеччини

(фото: dw.com)

Громадянин Німеччини постав перед судом у Дортмунді через звинувачення в участі у бойових діях на Донбасі на боці окупантів так званої ДНР.
 
Про це інформує видання DW.
 
Чоловік, ім’я якого не розголошується, перебував на окупованому Донбасі у період з 2014 до 2016 року. Однак він заперечує, що брав участь в бойових діях на боці бойовиків.
 
43-річний обвинувачений із міста Лене у федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія стверджує, що народився у часи СРСР і що його батько був українцем, тому назвав приєднання до бойовиків ДНР на Донбасі своїм "громадянським обов’язком".
 
Втім, пізніше він заявив, що розчарувався у бойовиках.
 
"Я ніколи не був на фронті…Я підтримував людей, які збагатилися на війні", - сказав він на суді.
 
Він повідомив, що бойовики навчили користуватися його зброєю. Однак спочатку він займався лагодженням зруйнованих газо- і водопроводів, бо раніше вже працював зварником, а згодом вже вступив до підрозділу охорони, але "ніколи не був на фронті".
 
Чоловіка заарештували після прильоту в аеропорт Ганновера. Його обвинувачують у підготовці масштабного насильницького акту, що створює загрозу для держави, а також у порушенні закону про контроль над бойовими озброєннями.
 
Як зазначає агенція, обвинувачений може сподіватися на умовне покарання.
 
Як повідомляла "УМ" напередодні, в Італії суд посадив трьох найманців, які воювали проти України.