Адвокат Андрія Клюєва стверджує про його «тимчасове» проживання в Росії

20:15, 03.07.2019
Адвокат Андрія Клюєва стверджує про його «тимчасове» проживання в Росії

(фото: 5 канал)

Захист екс-голови Адміністрації президента та кандидата у народні депутати Андрія Клюєва стверджує, що він виїжджав у Росію лише тимчасово, а мешкає на окупованій території України.
 
Про це сказала адвокат Марина Сініціна, яка захищає Клюєва в кримінальних справах.
 
"Його (Клюєва - ред.) основне місце проживання - в Донецьку, але періодично, звичайно, він виїжджає в Росію", - сказала Сініціна "Українській правді".
 
Як свідчать дані судового реєстру, у березні цього року захисниця підтверджувала суду, що Клюєв перебуває в Росії, і говорила, що слідству відоме його місце проживання в Росії.
 
На прохання пояснити це Сініціна відповіла:
 
"Всі ці роки періодично людина виїжджає. Значить, якщо я на той момент говорила так, значить на той момент це було так".
 
Водночас, вона не змогла сказати, з якою саме періодичністю Клюєв виїжджав за межі України, зазначивши, що цього "не вираховувала".
 
Нагадаємо, раніше ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього депутата від "Партії регіонів" і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва.

 

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков написав листа главі Центральної виборчої комісії Тетяні Сліпачук. У звернення міністр просить переглянути реєстрацію у кандидати в народні депутати Андрія Клюєва, екс-главу Адміністрації президента за часів Віктора Януковича.

 

У свою чергу СБУ почала перевірку щодо проживання Клюєва, Шарія і Кузьміна в Україні.