Трамп і Путін на саміті G20 обговорили Україну

11:49, 28.06.2019
Трамп і Путін на саміті G20 обговорили Україну

(фото: @nachweltcom)

Президент США Дональд Трамп завершив свою зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20 в Осаці.
 
Про це йдеться в повідомленні Білого дому.
 
"Обидва вони погодилися, що поліпшення відносин було в обопільних інтересах і інтересах світу. Вони також обговорили ситуацію в Ірані, Сирії, Венесуелі та Україні", - зазначили у Вашингтоні.
 
На початку зустрічі президент США сказав, що для нього велика честь зустрічатися з президентом Росії, а представники обох країн мають обговорити багато питань: торгівлю, роззброєння та протекціонізм.
 
 
"Ми збираємося обговорити багато різних тем. У нас була добра зустріч, дуже добрі відносини, і ми розраховуємо разом добре використати цей час. Багато позитивних речей має відбутися у відносинах", - сказав Трамп.
 
Путін заявив, що не може не погодитися з Трампом, оскільки "нам є про що поговорити".
 

"Усі теми визначені. Ми давно не бачились, дійсно, з часу зустрічі в Гельсінки, щоправда наші співробітники працювали, дали нам хорошу можливість продовжити те, про що ми домовлялися", - зазначив  Путін.
 
При цьому журналісти запитали в Трампа, чи говорили вони з Путіним щодо захоплених українських суден і моряків, пише УНІАН.
 
"Ми не обговорювали це", - відповів президент США.
 
Нагадаємо, востаннє Путін і Трамп офіційно бачилися на переговорах в Гельсінкі. Цю зустріч жорстко висміяли через наївність президента США, який повірив порожнім запереченням Путіна щодо втручання у американські вибори.
 
Зустріч Володимира Путіна та Дональда Трампа планувалася також на саміті Великої двадцятки  грудня 2018 року, однак президент США її скасував через агресію Росії на Азові та захоплення в полон українських моряків, яких катують у СІЗО.
 
Пізніще стало відомо, що Трамп таки зустрівся з Путіним на цьому саміті без перекладача: він разом з дружинею Меланією та Володимир Путін розмовляли наодинці 15 хвилин.
 
Також Путін з Трампом бачились у Парижі в листопаді 2018-го на церемонії з нагоди ювілею закінчення Першої світової війни.