Трамп зустрівся із Путіним без перекладача на саміті «Великої двадцятки»

10:07, 30.01.2019
Трамп зустрівся із Путіним без перекладача на саміті «Великої двадцятки»

Дональд Трамп розмовляв із Володимир Путіним попри гучні заяви про скасування зустрічі через агресію Росії проти України (ілюстративне фото)

У Буенос-Айресі під час саміту "Великої двадцятки" відбулася зустріч президентів США Дональда Трампа і Росії Володимира Путіна, які розмовляли без перекладача, тобто говорили вони майже тет-а тет - із ними була лише Меланія Трамп.

Про це пише Українська правда з посилання на The Financial Times.

Зазначається, що лідери США і Росії змогли поговорити на виході з будівлі театру: Дональд Трамп разом з дружинею Меланією та Володимир Путін розмовляли наодинці 15 хвилин і були серед останніх гостей, які залишили театр.

"Помічники Трампа охарактеризували зустріч із Путіним як одне з кількох "неформальних" спілкувань, які він мав того вечора.

Хоча в доповідях людей, які знали про цю зустріч, йшлося, що розмова була довшою і більш змістовною, ніж повідомляв тоді Білий дім", - підкреслює газета.

За даними джерела, Дональд Трамп і Володимир Путін обговорили питання міжнародної політики, ситуацію у Керченській протоці і конфлікт у Сирії.

Нагадаємо, саміт G20 відбувся у Буенос-Айресі 1 грудня. Під час з’їзду глав держав передбачалося, що відбудеться протокольна зустріч Володимира Путіна та Дональда Трампа, але президент США її скасував через агресію Росії на Азові та захоплення в полон українських моряків, яких катують у СІЗО.