Видані на Донбасі паспорти Росії будуть дійсні лише в Ростовській області

16:20, 13.05.2019
Видані на Донбасі паспорти Росії будуть дійсні лише в Ростовській області

Оформлений на Донбасі паспорт громадянина Росії для більшості осіб матиме примітку про "обмежені можливості" (фото: "РБК-Україна")

Оформлений за спрощеною процедурою паспорт громадянина Росії для жителів окупованих територій Донбасу матиме примітку про "обмежені можливості".
 
Про це повідомляє Міноборони з посиланням на дані Головного управління розвідки.
 
"За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, серед місцевих мешканців зростає невдоволення особливостями надання російського громадянства. Обурення викликає те, що оформлений паспорт громадянина Росії для більшості осіб матиме примітку про "обмежені можливості" і буде дійсний лише на території Ростовської області", - сказав речник з питань ООС Дмитро Гуцуляк.
 
За даними розвідки, керівництво так званих "республіканських силових структур" "проводить заходи з виявлення осіб", невдоволених особливостями отримання паспортів Росії, для проведення з ними "профілактичної" роботи.
 
Зазначається також, що окупанти підвищили рівень агітації місцевих жителів за отримання паспортів Росії.
 
Як повідомляла "УМ", жителів ОРДЛО позбавлять пенсій та соцвиплат за паспорт Росії.
 
А прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що паспорти Росії жителів ОРДЛО будуть незаконними.
 
Зазначимо, напередодні окупанти в Луганську вже почали приймати документи для видачі паспортів Росії.
 
Як відомо, чинний президент Петро Порошенко звернувся до міжнародних партнерів із закликом посилити санкції проти Росії за роздачу паспортів на окупованому Донбасі.