В елітній гімназії Черкас дітей вчать співати «Катюшу» і показують Путіна

19:39, 03.05.2019
В елітній гімназії Черкас дітей вчать співати «Катюшу» і показують Путіна

Гімназія Черкас, де вчили пісні СРСР (фото: facebook.com/CherkasyFirstCityGymnasia)

У Черкасах спалахнув освітній скандал. У міській гімназії №1, що славиться вивченням іноземних мов, четвертокласників на уроці музики вчили співати "Вставай, страна огромная", "Катюшу" і показували Путіна.
 
Про це в соціальній мережі спільноти "Місто на Че" повідомив житель Черкас Євген Іванцов.
 
"1 міська гімназія, 4 клас, урок музики, співають "Вставай страна огромная" , "Катюшу" і "Сінєнькій Платочєк". На додачу кліп з ху**ом, який слухає патріотичних пісень. А щоб матеріал запам'ятався краще, расєйськой мовой вчитель розповідає 10-річним дітям, що савєцкій союз, а точніше расєя, визволила Україну від загарбників", - обуюється Євген Іванов.
 
Таке повідомлення викликало у користувачів соціальних мереж бурю емоцій.
 
Скандал прокоментував директор департаменту освіти Черкаської міської ради Сергій Воронов. Він повідомив, що вчителька, яка показувала дітям відео з Путіним на уроці, наразі звільнилася за власним бажанням, "щоб не підставляти директора в такій резонансній справі".
 
За його словами, вчителька визнала помилку.
 
"Були показані відеофайли із зображенням Путіна. Пояснення вчителя, який викладав у цей час, були надані, що це прикра випадковість, ніякої антиукраїнської пропаганди не було, і лише технічно Ютуб показав це відео", - сказав Сергій Воронов "Вичерпно Черкаси".