Українського мільйонера і екс-нардепа Климця арештували в Москві

09:15, 27.04.2019
Українського мільйонера і екс-нардепа Климця арештували в Москві

У Москві затриманий відомий український бізнесмен, екс-нардеп від Партії регіонів Павло Климець.

 

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на російські ЗМІ. 

 

За даними джерел видання у силових структурах, Климець був затриманий у Москві за підозрою в дачі хабаря в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 291 КК РФ).

 

"Слідчі СУ СКР по Центральному округу столиці стосовно бізнесмена і політика порушили кримінальну справу за відповідною статтею, а 12 квітня суддя Марина Сирова, відома винесенням вироку в скандальній справі Pussy Riot, відправила пана Климця до СІЗО", - йдеться у тексті.

 

Водночас адвокати бізнесмена оскаржили це рішення в апеляційній інстанції Мосміськсуду, яка через порушення КПК скасувала постанову арешту, направивши справу на новий розгляд.

 

При цьому сам Климець був залишений під вартою.

 

Новий розгляд поки не призначено. 

 

У групі компаній OLYMP, яку очолює Климець, неофіційно підтвердили його арешт у Москві.

 

"За деякими даними, візит міг бути пов'язаний з обговоренням долі близько 40% активів бізнесмена в ДНР і ЛНР, контроль над якими він втратив після початку бойових дій на південному сході України", - пише видання.

 

"Останнім часом Павлу Анатолійовичу неодноразово надходили пропозиції про те, щоб переписати або за дуже низькою ціною продати частину цього свого бізнесу", - стверджує співрозмовник видання.

 

Андрій Климець - український політик і бізнесмен, він був депутатом Ради V і VI скликань (2006-2007, 2007-2012 роки відповідно). Він керує алкогольною компанією OLYMP, яка виробляє горілку таких марок, як PRIME і IDEA, а також коньяк і вино.

 

У 2011-2015 роках Климець входив до сотні найбагатших людей України. За оцінкою Forbes Україна на 26 квітня, статки бізнесмена оцінюються в $34 млн. За оцінкою Dragon Capital, за підсумками минулого року його статки склали $99 млн.