Путін паспортами для ОРДЛО створює привід застосувати армію проти України - Турчинов

18:32, 24.04.2019
Путін паспортами для ОРДЛО створює привід застосувати армію проти України - Турчинов

(фото: facebook.com/oleksandr.turchynov)

Спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей є свідомою ескалацією агресії проти України й тиском на її керівництво.
 
Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов, коментуючи указ президента Росії Володимира Путіна, перадає "Українська правда".
 
За словами Турчинова, видачею російських паспортів мешканцям окупованих територій Донбасу "Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України".
 
"Це пов'язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати Збройні сили для захисту громадян Росії поза межами російської території", - заявив секретар РНБО.
 
"Відповідь на це може бути тільки одна - зміцнення нашого оборонного потенціалу та відповідна міжнародна реакція на злочинні дії Кремля з посиленням санкційного тиску на країну агресора", - наголосив секретар РНБО.
 
Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання паспортів Росії жителями окупованих територій Луганської та Донецької областей України.
 
Як повідомляла "УМ", глава МЗС України Павло Клімкін закликав українців в ОРДЛО не приймати паспорти Росії.