21-річний Олександр Цапенко загинув від розриву міни поблизу Новоолександрівки

10:35, 23.04.2019
21-річний Олександр Цапенко загинув від розриву міни поблизу Новоолександрівки

Хлопець був родом із селища Широке Широківського району Дніпропетровської області (фото: facebook.com)

Солдат, навідник-оператор 5-ї роти 54-ї окремої механізованої бригади Олександр Олегович Цапенко загинув у ніч з 21 на 22 квітня внаслідок розриву ворожої міни калібру 82 мм поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району.
 
Воїн помер від поранень, не сумісних з життям.
 
Хлопцю був 21 рік. Був родом із селища Широке Широківського району Дніпропетровської області.
 
Як повідомляє Міноборони, для виходу в фланг взводного опорного пункту бригади в районі Новоолександрівки група ворожої піхоти розпочала пересування до смуги забезпечення.
 
"Олександр Цапенко в цей час знаходився на взводному опорному пункті й вчасно виявив переміщення противника. Разом з товаришами Олександр відкрив вогонь по ворогу, примусивши його до відступу", - повідомили в Мінобороні.
 
 
Прикриваючи відхід піхоти, ворог розпочав обстріл позицій Збройних сил з мінометів калібру 82 мм.
 
Одна з мінометних мін вибухнула поблизу позиції Олександра...
 
"За проявлену відвагу солдат Олександр Цапенко буде представлений до нагородження (посмертно)", - повідомляють у Міноборони.
 
Як написав у Фейсбуку військовий Сергій Сердюк, паніхида відбудеться 23 квітня о 12.00, в селищі Широке. Поховання - 13.00 на цвинтері Широка Дача. Збір навпроти кінотеатра - 11.30. Прохання бути бажано у війсковій формі.
 
Як повідомляла "УМ", 20-річний парамедик Микола Волков "Смурфік", який отримав кульове поранення в голову на Донбасі, помер 12 квітня у Дніпрі в лікарні Мечникова.