Зеленський готовий до переговорів з Путіним: у Кремлі теж не проти

15:03, 08.04.2019
Зеленський готовий до переговорів з Путіним: у Кремлі теж не проти

(Фото з відкритих джерел)

Кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що готовий до перемовин з президентом Росії Володимиром Путіним. При цьому в Кремлі кажуть, що також не проти "діалогу".

Як заявив в інтерв'ю телеканалу "Україна" ввечері 7 квітня Володимир Зеленський, з Росією "однозначно треба говорити", адже війна йде саме із цією державою.

"Мають бути переговори і дипломатичний формат перемовин з Росією у присутності представників Заходу", - вважає Зеленський.

На питання, чи готовий він до перемовин з Путіним, Зеленський без сумніву заявив "Так". Однак додав, що жертвувати територіями і людьми не буде ніколи.

"Цілісність України має бути константою", - наголосив кандидат.

 

Й додав, що треба притримуватися мінського процесу, але міняти формат цих перемов й прискорювати цей процес.

 

"Усі розуміють, що зараз головна задача - не просто зупинити війну, а зробити перші кроки - припинити стрілянину. Для цього є Мінські угоди, треба продовжувати мінський процес. Але усі згодні - ці мінський формат треба реформувати", - заявив Зеленський.


За його словами, також має бути розпочато "інформаційну війну, в якій ми маємо бути переможцями".


"Маємо достукатися до кожного українця, що живе на окупованих територіях, не просто їм щось пообіцяти, а відновити стосунки. ... Почати платити пенсії людям, які живуть там (на окупованих територіях - ред.), говорити їм, що вам запудрили мізки, що ми вас чекаємо, любимо, усіх переможемо, скоро стрілянина закінчиться, ви повернетеся у склад України, усі окуповані території", - зазначив кандидат. 


Кремль у відповідь заявив, що президент Росії Володимир Путін відкритий до діалогу, "але не в обрамленні провокацій і диверсій". Там очікувано заявили, що "діалог з Москвою не допоможе врегулювати конфлікт на Донбасі.

 

Позицію Москви озвучив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

 

Він традиційно повторив позицію країни-агресора, що "Москва не є учасницею цього конфлікту, це внутрішньоукраїнський конфлікт".

"Конфлікт можуть вирішити самі українці, якщо вони будуть говорити один з одним", - сказав Пєсков.

Однак додав, що "це зовсім не означає, що переговори між президентами двох країн не будуть проводитися".

"В цілому Путін завжди відкритий для діалогу, за винятком тих ситуацій, коли намагаються цей діалог обрамити різними провокаціями, намагаються прикрасити диверсіями і так далі", - заявив Пєсков.